9. syyskuuta 2012

Sunnuntaiehtoota taas!

Täällä ollaan vietetty aika laiskaa viikonloppua. Koulujuttujakin on voinut tehdä ihan sohvalla istuen :D
No okei, pyykkiä on pesty ja tiskikonetta täytetty, käyty kaupassa ja jopa koetettu jotain tehdä noille pihamaalle putoileville omenillekin... Sais tulla mun puolesta joku kyllä hakemaan :D

Koulussa palautettiin keskiviikkona tuolityöt ja kankaanpainannan ja tuotesuunnittelun työt. Menikin päivä siinä kun käytiin kaikkien työt läpi (siis meille ei oltu kerrottu että ne pitää esitellä koko luokalle siellä luokan edessä apua) ja sitten vielä ripusteltiin niitä tekstiiliosastolle pisin poikin. On se kumma, että se esiintyminen on niin kamalaa.. Joku siinä totesikin, että miks tää on näin kamalaa, kun kerran kaikki on nähnyt kaikkien työt ja niitä on käyty kattelemassa pisin kurssia ja kaikki tiesi kaikkien aiheet jne, mutta sitten kun se piti esitellä siellä luokan edessä niin yksi jos toinenkin oli aika hermostunut :D
Keskiviikkoillalla olikin aika tyhjä olo, kun ekaa kertaa moneen ehtooseen ei ollut mitään koulujuttuja illaksi :D

Torstaina aloitettiin uusi aine, kudonta. Voi jessus sitä infon määrää, vaikkei siinä ollu kun jotain perusjuttuja vasta... Mutta aika metkoja ne kudonnan välineiden nimet, mm. hengetön ja härveli ja nukkapulikka... :D Lievästi hekoteltiin.
Meillä on nyt ekana tehtävänä kudonnassa tehdä palttinasidoksella kaksi 40x40 koristetyynyn päälistä. Tai siis etupuolet. Toiseen tyynyyn tehdään raidallinen ja toiseen ruudullinen kuosi. Sitten tehdään koko tyyny muutenkin, ommellaan kaikki vetoketjut ja muut (apua :D).
Päätettiin torstaina omien tyynyjen värimaailma, minä tietysti heti olin miettimässä harmaan ja violetin sävyjä. Lopulta päädyin vaaleaan ja tummaan harmaaseen ja yllätyksekseni fuksiaan... Joka nyt ei ihan ole se mun lempparisävy, tai siis sisustuksen lempparisävy. Mutta käy sekin meidän sisustukseen. Ja jos ei olkkariin niin sitten yläkerran aulaan nojatuoleihin.
Tilailtiin myös pari must -juttua joita tarvitaan töiden tekoon ja sitten minä hullu tilasin vielä nauhapirrankin :D Eli nauhapirta on se häkkyrä, jolla tehdään pirtanauhoja. Otin 19cm version, joka maksoi 32e... Ja jos joku nyt tulee tänne sanomaan että mulla ois ollu ylimääränen ja oisit saanu halvalla ni huuan :D

Aloitettiin töiden hahmottelu piirtämällä, vesivärein jne. Lisäksi otettiin avuksi kieputus, jolla näkee konkreettisesti miten ne langat vaikuttaa toisiinsa. Tässä muutama kuva miun tekeleistä, näissä ei ole sitä ruudullista vielä mietitty sen enempiä, enemmän sitä raitaa vain.
Tässä on sitä palttinakankaan kokeilua, huomaa kyllä että eka kokeilu kun on ihan vituralleen nuo jutut. Ei ollu torstai mun päivä noin aivotoiminnan kannalta... :D Mutta siis palttina on simppeli kudos, joka toinen yli ja joka toinen ali.

Taidan tehdä sen raidallisen tyynyn tuosta oikeanpuoleisesta.

Tässä jotain tämmösiä ihme juttuja mitä tein puolisilmällä lauantai-iltana kun katoin telkkua :D Menee varmaan purkuun ainaskin tuo vasen :D JA tuo oikeakin taitaa olla jotain panamasidosta tai jotain mitälie.. pitää opettajalta kysyä onko se lainkaan sitä mitä "pitäis".

Perjantaina olinkin poissa koulusta, kun meillä oli lyhyt päivä ja mulla lekuriaika puoli kymmeneltä. Lääkäri taas väänteli ja käänteli meikäläistä ja lupasi kirjoittaa mulle selän takia lähetteen fysioterapiaan :) Jes!
Lisäksi sovittiin nyt että alan pienentää tätä mun pöpilääkitystä, mullahan oli tuo 75mg käytössä ja sain reseptin puolet pienempään, kokeilen nyt miten alkaa mennä. Toinen päivä menossa pienellä ja alkaa jo päässä tuntua vieroitusoireita. Toivottavasti ei tästä paljon pahenis.. Otan ensin pari viikkoa joka päivä tuota pienempää, sitten seuraavat pari viikkoa joka toinen päivä jne. Kunnes toivottavasti lopetan.

Perjantaina käytiin myös miehen kanssa Herbalife -illatsuissa, kun sattuu olemaan tuttuja herbbiksen myyjiä ja käyttäjiä. Siellä tehtiin ilmaiseksi semmoinen kehon koostumus -testi, missä näkyi esim. lihasten osuus kropassa, onko kuivunut vai juoko vettä tarpeeksi ja luustonkin vahvuuden se "puntari" näki. Aika jännää. Lisäksi oli tuote-esittelyjä ja -makusteluja. Päätettiin miehen kanssa että kun ollaan hiukan enemmän varoissamme niin ostetaan semmoinen aloituspakkaus. Jos saisi kimmoketta "laihduttaa". Mikä ei tietty ole oikea sanavalinta, vaan elämäntapamuutos, mutta se on jotenkin niin ärsyttävä sana :D
Mulla oli kehon nestetasapaino aika huono, mutta sen arvasinkin, kun olen todella huono juomaan vettä. Pitää parantaa sitä tapaa.
Yllätyksekseni lihasmassa-arvio oli hyvä, 53,7, eli periaatteessa se kai olisi aikalailla se paino mitä mun pitäisi painaa :D Äs if ikinä. Mieskin oli ihan yllättynyt tuosta, että mulla sitten kummiskin on jotain lihaksia olemassa tuolla jossain :D Eli siis mun selässä ei satukaan läski vaan lihas! :D
Luumassan arvio oli just presiis hyvä, melkein jo pelkäsin jotain hauraita luita.. :D Mut hei, siis kun mulla on painavat luut ja lihaksiakin, niin olen vaan roteva, en läski....... :D
Kehon sisäisen rasvan arvo (eli paljonko siellä elimien ympärillä sitä rasvaa on) oli aika huono, mutta se nyt mun painoisella on aika ilmeistäkin. Onneksi miehellä ei ollut paljon parempi, voidaan kuukahtaa sitten rasvakirroosiin molemmat....
Mikä oli kaikkein naurettavinta ja huolestuttavinta, oli kehon metabolinen ikä. Eli siis minkä ikäinen mun keho on huolimatta mun "oikeasta" iästä.. Laitehan mittaa vaan viiteenkymmeneen ikävuoteen asti, mulla ja miehellä se meni just sinne viiskymppiseen, eli ollaan molemmat kropallisesti ihan eläkeläisiä.. Tosi huono juttu. Jottai pittäis tehrä. Varsinkin kun vertaa yli 40 -vee tuttavaamme, jonka metabolinen ikä oli hänen herbbiskuurin aloittaessaan 30 ja nyt 24................... Eli totanoinniin köhöm. JOTTAI TARTTIS TEHRÄ.

Jokun verran herätti tuo mittaus, ainakin hetkeksi. Mutta en usko että millään kykenen heti muuttamaan elämäntapoja niin paljon kuin olisi tarvis... Ei tuo syömishäiriö (mässyn ahminta) taida hävitä pelkästään napsimalla jotain pillereitä ja juomalla pirtelöitä... En ainakaan usko. Ja liikkuakin pitäisi. Jotenkin tuntuu että miten ihmeessä sitä jaksaa, kun koulupäivän jälkeen on ihan loppu... Mutta niinhän ne sanoo, että vaikka on ihan finito ja silti kun vaan menee vaikka kävelemään, niin se olo virkistyykin ihan kummasti.. Pitää ehkä kokeilla nyt viikolla. ;D

Mutta nyt alan harkita nukkumaan menoa, aamulla on taas herättävä aikaisin. :)

6 kommenttia:

  1. Todella hieno tuo oikeanpuoleinen raitakuosi!

    Anteeksi lyhyt kommentti, ei oikein ajatukset pysy kasassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Lyhytkin kommentti piristää kummasti :)
      En kyllä ihmettele jos siulla on muutakin ajattelemista kuin minun blogin kommentointi, älä siitä huoli.

      Poista
  2. Onko tää sun uus blogi blogilistalla? En oo löytänyt tätä sieltä... Käy laittamassa, niin huomaa milloin oot päivittänyt :) Sun koulu kuulostaa tosi mielenkiintoiselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt se on siellä. En ole koko blogilistaa edes muistanut, luullut melkein kuopatuksi koko juttua :D Mutta siellä siis ollaan nyt päivittyneinä. :)
      Koulu onkin mielenkiintoinen! :)

      Poista
  3. Hei Artesaaniopiskelija! täällä artesaaniopiskelija opiskelee myös sama alaa. =) Kudonta on ihana. Nyt mattojen teon vaihe. Voikaa hyvin!

    VastaaPoista