29. syyskuuta 2012

Apua, taas on mennyt yli viikko ilman bloggausta. Ohopsansaa.
Ei vaan ehdi tai jaksa. Koulu vie voimia ja aikaa. Ja sitten illalla pitää olla tuon miehenpuolenkin kanssa. Hatunnosto niille jotka jaksaa työn/koulun ohella siivota kodin, olla kavereiden kanssa, harrastaa, hoitaa lapset ja tai lemmikit.... mä en kuulu noihin ihmisiin. Huomenna on imuroitava, pari viikkoa taas viime kerrasta, kai :D Täällä tosin on ilmeisesti niin paljon tätä lattiapinta-alaa, ettei tänne kerry varsinaisia pölypalloja ollenkaan. Kaikenlaista pikkuroskaa sen sijaan kulkeutuu ulkoa ja vaatteista tippuu nukkaa jne. Ne ja pikkukivet (asfaltoin ton pihan kele) ärsyttävät eniten.

Mullahan on nyt se lääkityksen vähentäminen menossa, tänään taisi alkaa neljäs viikko. Maha on ollut koko ajan enemmän tai vähemmän sekaisin, tänään taas enemmän. Onneksi nyt kun on viikonloppu. Pää heittää satunnaisesti hurinavaihteelle, sen olen pystynyt vielä sietämään. Ei ole haitannut kuin ehkä yhtenä koulupäivänä, jolloin varoitinkin että saatan kävellä siksakkia :D
Maha huolettaa enemmän, kun nyt pysyisi kuosissa, eikä ratkeaisi kokonaan. Varsinkaan nyt kun seuraavat kaksi viikkoa ennen syyslomaa tulevat olemaan aika hektisiä. Pois ei saisi oikein olla.
Harmittaa kun tuntuu ettei vanha kunnon yököttävä perunajauhovesikään tunnu saavan vatsaa yhtään kovemmalle, imodiumista ei myöskään ole ollut huomattavampaa hyötyä. Olen koettanut olla juomatta maitoa niin paljon kuin normaalisti, ja jättänyt ihanat jogurttinikin pois. Juustoa sentään olen syönyt. Maitotuotteita ei saisi vetää näin mahan ollessa sekaisin. Jotenkin vain miellän juuston mahaa kovettavaksi aineeksi. No nyt ostin lauantaimakkaraa, jos korvaisi sillä juuston. Mutta yhyy maidolle, olen niin maitoholisti. Puoli litraa menee ihan suitsait. Namskis.
Nyt otin tänään riskin ja mahasta huolimatta tein itselleni lasagnea (osin maitoon) ja join aterian kanssa 0,3l maitoa. Ihanaa. :D

Mutta se näistä ihanista vatsavaivayksityiskohdista.

Meikä on tässä ehtinyt käymään siellä kampaajallakin, nyt on taas niin blondi, niin blondi. Mutta tykkään. Tukkaa ei lyhennetty kuin inan latvoista ja hiukan kevennettiin päältä. Ja etuhiukset tuli takas. Pettymyksekseni kampaaja sanoi ettei pehmennyksiä saa ja että ainoa konsti laineikkaaseen tukkaan on joko jotkin kähertimet tai rullat. Tai kotikonstit, joista yhtä kokeilinkin viikolla, tein vaan hiukan liian tiukat kiepsutukset ja sain lopputulokseksi permanentin :D Eli se päivä mentiin ponnarilla... :D Pitää kokeilla joskus vähän loivemmilla kiepsautuksilla. Tai sitten ostan jonkun vekottimen.

Nyt ei kyllä ole enää varaa ostaa mitään, raha tul ja män, melkeen män jo ennen ko tul. Ja kouluun täytyy vielä maksaa jotain 50e plus yhdestä lehtisestä n. 18e.. Yhyy. Ensi tiliin on jo kertynyt myös mukavasti rahanmenoa kouluun... menee mahottomaksi. Onneksi sitten kolmantena vuonna on kaikki isommat tarvikkeet jo hankittuna eikä niihin mene enää näin julmetusti rahaa. Silloin kun eletään kai sillä kahdella sadalla kuukaudessa...

Mutta mutta, uudesta frisyyristä ei ole oikein hyvää kuvaa vielä, kun en ole jaksanut omaa lärviä sen enempää kuvailla, ja nyt alkaa taas olemaan se aika vuodesta, että ottipa kuvan mihin aikaan tahansa päivästä sisällä, niin kuvasta tulee kummallisen pimeä tai keltainen. Tai molempia. Ja kuvankäsittelyllä minä en niitä oikein paremmiksi saa.

Tässäkin tukka näyttää ehkä kultaisemmalta kuin on.

Olen unohtanut näyttää mitä sain mieheltä jokin aika sitten:

Aika söpö veijari, eikös? :)

Itse ostin myös pienen pöllöjutun itselleni honkkarista torstaina, kun kävin hakemassa koulua varten pitkää metalliviivainta. Samalla reissulla löysin myös etsimäni ison leikkuualustan! Jes, hyvä honkkari! Ja siis todella, milloin olen viimeksi siellä kunnolla kiertänyt? Vau mitä sisustusjuttuja! Palaamme sinne ensi tilin koittaessa.... :D Siis jos koululta rahaa jää... Hmh.
Tällä kertaa ostin itselle tosiaan sen pikkupöllön ja kotiin sisustustaulun kympillä, sekä siskon likalle hauskan new york -aiheisen pyyhe/vaatetelineen, sellaisen, missä on nykiläinen rekkari ja siinä sitten kolme koukkua. Oli pakko ostaa kun sopii siskonlikan sisustukseen. :)

Söpö aivaimenperä/kännykkäkoru. Ihan se iskee silmää ja näyttää että käytä päätäsi :D

Ja tämmöinen taulu, joka tässä on vielä paketissa. Se tulee tuohon olkkariin tuon vanhan kirjoituspöydän päälle.

Koulussa ollaan pähkäilty niiden kudottavien tyynyjen kimpussa, laskettu loimen ja kuteen menekkiä ja sen sellaista. Lisäksi on vaihdettu kangaspuihin nailonnyörit vanhojen "kalalankojen" tilalle. Se oli oikein yhden päivän projekti, jouduttiin aikalailla tuosta noin vaan puuhamaan noiden kanssa, kun ei oltu aiemmin koskettukaan vielä puihin. Mutta hyvin meni ja nyt on vaihdettu nyörit kaikkien puihin ja omat puutkin on valittu. Ollaan tehty 1:1 esityskuvat tyynyistä, ja osa on jo ehtinyt luomaan loimen ja jopa laittamaan puille. Minulla se homma on edessä ensi viikolla. Meidät on jaettu kolmen hengen ryhmiin ja koitetaan rymissä olla samassa tahdissa, niin että kaikki auttaa sitten toisiaan näissä loimenluomisissa ja puille laittamisissa. Olen koettanut perehtyä hommaan lukemalla koululta lainaksi ottamaani lehtistä. Varmasti homma on suht simppeliä kun sen tekee, nuo ohjeet ja tekstit on aina hepreaa. Ja tietty vielä on senkin puolesta, että kaikki kangaspuiden osat ei ole vielä mielessä ja sekin sekoittaa kun joutuu muistelemaan että mikäs se tuokin oli...

Pirtanauhoja olen kokeillut kotosalla muutamia tehdä, koululla tehty ensimmäinen meni vähän vinkuralleen, mutta muut on menneet paremmin. Ja nyt eilen tein pari uutta jotka onnistuivat todella hyvin, tein ne samasta langasta mistä kudon tyynytkin. Katsotaan jatkojalostanko toisen niistä rannekoruksi, kuten suunnittelin...

Tässä noita vanhempia tekeleitä. Tuo "heijasvärje" on se ensimmäinen koulussa tekemäni ja hehee huomaa että olen luonut nuo langat huolimattomasti (tai tehnyt jotain muuta omituista) kun kuvio ei ihan mätsää :D En kyllä tajua miten onnistuin tuossa, mutta no jaa... :D Keskimmäinen on kokeilu vanhoilla sukkalangoilla ja alimmainen on Novitan Puroa, joka on sitä huopuvaa lankaa. Se vain oli ainoa liukuvärjätty lankani ja halusin kokeilla sellaistakin. Yllättävän hyvin tuo toimi, ei ollut kovin tarttuvaista eikä hankalaa tehdä, vaikka voisi kuvitella.
Laitan kuvaa niistä uusimmista ainakin sitten jos saan tehtyä rannekorun toisesta.

Eilen oli koulussa viimeinen visuaalisen suunnittelun tunti ja opettaja antoi alustavia arvioita numeroista. Minulle kertoi miettivänsä kakkosen ja kolmosen välillä. (ja arviointi oli siis 1-3)
En kyllä itse todellakaan ole kolmosen kannalla, laatu ei ole niin hyvä. Enemmän se kakkonen, koska kuitenkin olen koettanut tehdä huolellisesti ja ajallaan ja esim. tuolityöni oli onnistunut. Enkä usko että opettajakaan kolmosta antaa kunhan asiaa miettii. On nuo vesivärien ja peitevärien sekoittamisetkin vielä hakusessa. Ei siitä voi kolmosta antaa. Olen oikein tyytyväinen kakkoseen.

Jaa niin, saatiin kankaanpainannan työt kotiin. Nappasin niistäkin kuvat yksi ehtoo, ja nekin tietysti kellertävät.. Tiskirättikuvaa vaalensin että saisin sitä edes hiukan oikean näköiseksi.

Tykkään hirmusti siitä millainen tästä tuli. Ajattelin että voisi kokeilla tehdä näitä useampiakin, toivottavasti saan yhtä hauskan pinnan niihin jatkossakin. Opettaja tykkäsi kolmoseksi tämän ja paitani.

Jälkeenpäin ajatellen nuo sivusulat olisivat saaneet olla puolet isompia. Mitä lie ajattelin kun laitoin noin pieniksi :D Mutta ihan sama, jos opettaja tykkäsi :D Ehtii tuosta tehdä joskus toisenkin version.

Tässä vielä lähikuvaa.

Olen kyllä ylpeä muuten tekeleestäni, työn jälki on todella hyvää kun ottaa huomioon, että painoin ensimmäistä kertaa elämässäni seulalla ja yleensäkin olen painanut kangasta viimeksi ala-asteella. Silloinkin kokeiltiin justiin sitä legendaarista "leikkaa kuvio perunaan" -painantaa :D

Mutta, ensi jaksossa alkaa uusi kankaanpainannan kurssi, ehdin kyllä töhrimään silloin tekeleeni oikein hyvin ;D

Nyt alkaa jutun juuri ehtyä ja suuta kuivata, paras mennä laittamaan teevesi kuumenemaan!

10 kommenttia:

  1. Kivat hiukset :) Ja hei tervetuloa blondikerhoon, t. vielä blondimpi :D

    Mulla on muuten tismalleen samanlainen pöllö puhelimessa roikkumassa! Ostin sen Kärkkäiseltä joskus, ja on pitäny mainita siitä sullekin ja kysyä josko haluaisit samanlaisen, oli halpa niin olisin voinu ostaa ja postittaa sullekin. Ehdit näköjään kuiteski ite löytää samanlaisen :)

    Nuo nauhajutut näyttää tosi kivoilta, itseasiassa tuo ruotsinvärinen on ehkäpä lemppari noista :D Onko tuo hankalaa tehä? Noista painannoista tykkään kans, olis kiva itekin oppia. Voiko noita tehä siististi kotona ilman mitään ihmeellisempiä välineitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D

      Juu, sattumalta löysin kun tuolla honkkarissa nuohosin. Siellä oli isompikin, semmoinen pehmolelumainen, mutta jätin vielä sinne, ehkä ensi tilistä. :)

      Ei se ole hankalaa ollenkaan, tai tietysti se on että oppii tekemään niistä suoria, eli tekee tasaista jälkeä, mullakin ekat meni niin että välillä oli kireämpää ja välillä löysempää :D Kyllä noita voi tehdä vaikka niin että leikkaa paksuun pahviin reikiä ja lovia, tuommoinen nauhapirta tietty on se oikea ja helppo tekoväline.

      Kankaapainantaa voi tehdä kotonakin, hommaa valmiita sabluunoita tai leikkaa itse kontaktimuoviin tai piirtoheitinkalvolle. Askrtelukaupoista saa värejä. Niitä voi sitten tuputtaa sabluunan läpi. Koulullahan nuo värit pitää itse sekoittaa ja tosiaan painetaan seulalla. Jos kokeilet painamista kotona ja teet tuollaisia päällekkäisiä kuvia, niin muista aina antaa edellisen kuvion kuivua ennen kuin painat uuden päälle. Ei sotkeennu sitten värit keskenään. Ja putsaa sabluunat yms ettei niistäkään tule mitään ylimääräisiä tahroja :)

      Poista
    2. Okei, kokeilen kyllä joskus, en tosin varmaan ihan lähiaikoina kun on niin paljo kaikkea muuta :)

      Poista
  2. Meillä päin perunajauhovettä on juotu ummetuksen poistamiseksi O_o. Yleensä on toiminut :D. Sekoileva maha on tosi inhottava, toivottavasti saat pian helpotuksen asiaan :/.

    Kiva kun jaksoit tulla näyttämään aikaansaannoksiasi. Tuo tiskirätti on vinkeä, jotenkin tulee mieleen jussipaita :P. Ja varsin onnistuneita nauhojakin olet tehnyt.

    PS. Hieno tukka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jopas :D Meilläpäin se on aina ollut ripulilääke ja toiminut siinä :D Ehkä se toimii kumminkin päin? :D

      Jep, se siitä tulee mieleen. Mahtaisinkohan saada myydä noita jos tekisi monta, kun kummiskin sen voi yhdistää justiin jussipaitaan...
      Kyllä noita saa vielä harjoitella, kaikkia tekeleitä, ainakin jos meinaa myydä tai niissä esiintyä :D

      Kiitos :)

      Poista
  3. Vau, hienoja töitä! Hehe, mulla meni ihan pää pyörälle tuosta ammattisanastosta. Kesällä olisi ollut mahdollisuus kokeilla nypläystä, mutta olen sellainen tunari käsitöissä, että kieltäydyin siitä häpeästä. ;) Hattua nostan siis sinulle. Ainin, oonhan mä joskus kokeillut kankaanpainantaa sapluunalla ja batiikkivärjäystä. Jotain silkkimaalausjuttujakin tuli tehtyä yläasteella.

    Mullakin on tuollainen pöllö! Löysin sen kesällä Honkkarista. Ja apua, pitää kai käydä katsomassa siellä sitä telinettäkin, koska sisko on kanssa kova NYC-fani. ;) Jos vaikka joululahjaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Arvaa miten pyörällä täällä ollaan kaikkien niisien, polkusten ja niisivarpojen kanssa. Nuo siis kudontasanastoa... Ihan ulalla :D
      Nypläys on monimutkaisen näköistä, en kyllä itsekään olisi varmaan uskaltanut mennä minnekään kokeilemaan :D Kai siinäkin on sama kuin muussakin, ensin on ihan ulalla ja sitten jos oppii niin se onkin ihan helppoa. Siis jos oppii :D

      Honkkarissa oli tosi paljon kaikkea kivaa, muutakin nyc -aiheista siellä oli, jotain peltipurkkeja ja oliko tyynyjäkin. Ja brittijuttuja kanssa hirveästi, ne on kanssa makeita. Tuo nyc -rekkari oli alekorissa, poistuvanan sisustustuotteena. En tiedä muista honkkareista, mutta käy nopsaan, ettei vaan ole loppu.

      Poista
  4. - Oon blogisi uusi lukija ja tykkään hirmusesti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa mukaan ja kiva jos jutut miellyttää :D

      Poista
  5. Kirjoittelen nyt tällä korublogin tunnuksella, kun toinen blogi on "nukkumassa".

    Ihania pöllöjuttuja olet taas saanut. Tuo avainmenperä on mainio. :)

    H&M:llä on näkynyt hauskannäköisiä pöllöaiheisia tuotteita. Teki mieli mm. essua.

    VastaaPoista