6. elokuuta 2012

Sukulaistupareista selvitty suht kunnialla. Kaikki kutsutut saapuivat paikalle ja alakerrassa olikin jo melkein ahdasta.. :D Ja hahaa, kukaan ei sanonut sanaakaan meidän likaisista ikkunoista :D Ne on kyllä aika likaset, on pakko jossain välissä ottaa itsejämme niskasta kiinni ja pestä ne. Hehee, olkkarin ikkuna varsinkin, kun siinä näkyy oikein hyvä jälki kun kesän alussa harakka lensi päin ikkunaa, näkyy vartalo ja siivet levällään :D Linnulle ei käynyt pahemmin tömähdyksessä.

Saatiin muutamia tuparilahjojakin, vaikka sanottiin että ei tarvitse tuoda mitään. Tietysti ruisleipää ja suolaa, niin kuin kuuluukin, suklaata, vadelmia ja villasukkia, hieno puteli rommia tai jotain, minä sain lahjakortin kirjakauppaan vaikka koulukirjoihin laittettavaksi ja sitten oikein upean kokoinen orkidea! Ja just oikean värinen meidän kämppään, ruukkua myöden ;D


Tarjottiin kaffet ja teet, karjalanpiirakoita levitteillä, suolaista ja makeaa, salaattia ja grillattavaa. Ihan hyvin kaikki teki kauppansa ja meillekin jäi vielä herkkuja.


Illalla lähdettiin vielä toipumaan sukulaisrysäyksestä rantaan, käytiin yksillä Trapissa ja toisilla Merisalissa, jossa oli tunnelma korkealla. Ihmisten viimeinen lomaviikonloppu vissiin.
Mulla oli jäänyt syöminen päivällä, aamulla ajattelin että no otan jogurtin, että syön sitten tupareissa. No siinä sitten aika kului seurustellessa ja huolehtiessa että muilla oli sapuskaa ja nappasinkin sitten vain mukin teetä ja yhden keksin. Illalla olikin sitten yhden lonkeron jälkeen jo hassu olo ja Merisalissa breezeria juodessa oli pakko todeta miehelle että jos en saa syötävää niin en kyllä pyöräile enää kotiin... :D Sainkin sitten tonnikalapitsaa ja olo normalisoitui.


Käytiin sitten vielä kävelemässä vanhassa kaupungissa ennen kuin noustiin pyörille ja miehellä rupesi kahvihammasta kolottamaan. Poikettiin sitten johonkin kahvila/majataloon joka oli auki vielä siihen aikaan ja otettiin kummatkin kahvit (jopa minä, ohoh). Paikka oli jotenkin absurdi, joka seinä oli ahdettu täyteen jotain, koristelautasia tai tauluja. Yhdellä seinällä oli kai omistajaperheen kuvia. Paikka oli kalustettu (tupattu täyteen) vanhanaikaisia pöytiä, tuoleja ja sohvia. Tämän klumeruurin joukossa oli tv, josta omistaja(?) ja toinen asiakaspariskunta katselivat olympialaisia.
Mautonta oli, että omistaja omassa pöydässään joi olutta pullosta, ja pöydällä oli tyhjäkin pullo. Ei kovin hienostunutta että omistaja "ryyppää" työssäollessa.
Plussaa tuli paikan maskotista, söpöstä kissapojasta.
Tuon kummallisen paikan jälkeen lähdettiin kotiin ja oltiin aika sippi molemmat.


Eilen mies lähti käymään mökillä ja palasi pari tuntia sitten kotiin vain lähteäkseen melkein heti järkkärikeikalle.

Keskiviikkona minä menen aamulla heti yhdeksältä kirjoittelemaan työkkäriin rahasopimusta, aika yllättävää että se päätös tuli näinkin nopsaan, ajattelin että siinä menisi enemmänkin aikaa.. Miehellä on lekuriaika sen jälkeen ja jos vanhat suunnitelmat pitää paikkansa niin lähtee siitä sitten mökille. Perjantaina on metsästyskauden aloitus, varokaa puluparat!
Perjantaina on myös miehen vanhimman siskon tuparit, muutti Turkuun, jossa aloittaa opiskelut.

Ja kääk, tämä on viimeinen vapaa viikkoni! Apua... Paniikki alkaa kasvaa, turha odottaakkaan unta su-ma yönä... Huh!
Kaksi ekaa koulukirjaa jotka piti ostaa ennen koulun alkua. Onneksi tuo ruotsin kirja on aika helppo, aloitetaan ihan perusjutuista.

Nyt kun saatiin tuo iso orkidea, on meillä näitä vaikeita kasveja jo kaksi. Aikaisemmin (kun asuttiin raisiossa) mieheltä saamani miniorkidea pudotti kuukausi, pari, sitten viimeisen kukkansa ja koska olin lukenut jostain että sen jälkeen pitää se kukkavarsi katkaista, katkaisin sen ja toivoin etten niitannut koko kasvia.. Jonkin aikaa olin vähän epätoivoinen sen suhteen, mietin että tuleeko siitä enää mitään.. Mutta sitten huomasin että uusi varsi alkaa puskea esiin ja nyt se on jo oikein komea ja siinä on monta nuppua!

Todisteeksi kuva! Ihan uskomatonta että sain pidettyä tuon hengissä... Nyt vielä koputetaan puuta että nuo nuput aukeavat eikä kukka kuukahda nyt kun olen intoillut siitä :D

Vanha tv-tasomme muutti "vierashuoneen" tavarakaaoksesta ruokahuoneen nurkkaan, vastapäätä vanhaa piironkia. En oikein välittäisi, mutta kun mies halusi nuo stereot toimintaan niin... Kamalat vanhat kolhot vekottimet, mutta no.. Munavalaisinkin muutti olkkarista tuonne. Löysin toisen rahapuun jostain miehen työhuoneen kätköistä vaaleanpunaisesta saviruukusta ja vaihdoin siihen uudet mullat ja ruukun. Sitkeä kaveri, sitä ei ole kasteltu varmaan pariin kuukauteen :D
Meillä on yhtäkkiä järkyttävästi kasveja, kun ennen ei ollut ollenkaan... Tai no raisiossa loppuaikoina taisi olla miniorkidean lisäksi se toinen, mikä on nytkin ylhäällä orkidean seurana, mutta ei muita.. Nyt alhaalla on olohuoneessa kaksi isoa ruukkua joissa on neljä isoa kasvia, yksi pienempi kasvi (anopinkieli?) ja keittiössä kaksi rahapuuta ja tuo mikälie kuvassa onkaan. Olen huono kasveissa :D Koetan pitää niitä hengissä, katsotaan onnistunko. Nyt olen pitänyt yllä kastelurytmiä, mutta en tiedä onko se kaikille kasveille sopiva, vai kenties liikaa tai liian vähän... Ja unohdan sen kuitenkin kun koulu alkaa.

Se kasveista. Nyt voisi mennä hakemaan vaikka jäätelön..... :)

4 kommenttia:

  1. Mulla on ihan hirmusesti tehny jo pitempään mieli ostaa sellanen ihana valkonen tai pinkki orkidea, mutta kun oon onnistunu saamaan kaikki kasvit kuolemaan ja se ei kuiteskaa ihan hirveän halpakaan ole niin en oo uskaltanu :/ Mutta tuollasta miniä voisinki testata, en oo tienny että sellasiakin on :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä. Tuo pikkukaveri on näköjään sitkeä veikko! :)

      Poista
    2. Pitänee pitää silmät auki tuolla kaupoissa, oon nähny vaan niitä isoja :)

      Poista
    3. En tiedä saako noita kaupoista, mies taisi ostaa tuon Kukkatalosta Raisiosta. Jos siellä on jotain isoa kukkakauppaa niin käy katsomassa. Pikkukukkakauppojen hinnoista kun en mene sanomaan....

      Poista