19. elokuuta 2012

Heippodei! Sunnuntaissa ollaan taas ja huomenna alkaa toinen kouluviikko. Tai minulle melkein ensimmäinen. Saanko sanoa että ARGH!
Maanantaina oli järjetön paniikki alkuun, onneksi luokkakaverit on mukavia ja parin kanssa tulee enemmänkin juttuun, muistaa valintapäivältä :) Ei maanantaissa muuten mitään pahaa, sinällään, eka päivä jne, mutta keksittiinpä siinä sitten että otetaan koulukuvat heti......  :D
Puheissa oli että jossain lähiviikkoina ne otetaan, mutta kun sattuikin sitten koulun valokuvauksen yms. opettaja kävelemään luokan ohi, eikä kellään ollut muutakaan tähdellistä, niin mentiin ottamaan kuvat.. Ja kaikki muistaa että mulla on kamerakammo. Ei ollu helppoa siinä, luokkakuva onnistui paremmin kun ei tarvinnut kaikkien edessä seisoa, mutta yksittäiskuvassa näytän kauriilta ajovaloissa. Tai siis virtahevolta, mutta eniveis :D Hiukka pelokas ilme ja väkinäinen hymy, voe elämä. No, onneksi niitä kuvia ei kai tarvi kauheesti mihinkään, paitsi ehkä koulun omaan opiskelijakorttiin. Luokkakuvasta epäilen että pitää ottaa uusi versio, sillä luokalle tulee (on tullut) ainakin kolme uutta oppilasta aloituksen jälkeen.
Saatiin maanantaina heti yksi kotitehtävä, piti tehdä kuvakollaasi siitä mistä on tullut ja miten uskoo opiskelun vaikuttavan tuloevaisuuteen. Lisäksi on ollut näitä normipaperinpyörityksiä, työkkäri vaatii omiaan ja koulumatkajuttuja ja ja ja. Terkkarit ja kuraattorit ja kaikki tahtoo alustavan kattauksen pään sisällöstä :D

Tiistaina oli samaa aloitushuttua, eli ei oikein mitään opiskelua. Onneksi. Mulla oli jo heti aamulla semmonen olo selässä, että virhe lähteä kouluun. Bussissa irvistin joka käännössä ja nytkäytyksessä ja luokassa istuminen oli murhaa. Siinä vaiheessa kun oltiin lähtemässä kiertämään koulua, suurinpiirtein konttasin toisten perässä ja oli pakko sanoa opettajalle että nyt ei kertakaikkiaan tule mistään mitään ja pääsenkö jonnekin maate. Onneksi opettajien taukohuoneesta löytyi sänky(?) ja sain mennä sinne pitkäkseni, mikä helpotti hitusen. Sairaanhoitaja ja kuraattori olivat esittäytymiskierroksella ja tulivat sitten moikkaamaan minuakin ja sain heti 1200mg buranaa nassuun. Makoilin sitten loppupäivän siinä sängyssä, kävin välillä vessassa kolmen metrin päässä ja meinasin siinäkin matkalla mennä polvilleni. Kuraattori toi minulle ruokalasta tarjottimella ruokaa ja kävi tarkistamassa koska lähti seuraava bussi koulun vierestä pysäkiltä. Toisetkin pääsivät jo yhden maissa kotiin ja minäkin sitten könysin sängyltä ja lähdin kotiin. Kotona menin suoraan sirdalud-kaapille ja huitaisin pari kitusiini ja onnistuin pääsemään yläkertaan sänkyyn.

Keskiviikkona marssinkin sitten suoraan aamupäivällä päivystykseen, kun en luottanut siihen että ajanvarausaikaan (13-15) olisi vielä sille päivää aikoja. Pääsinkin sitten yhdeksi lääkärille joka totesi että lihaksissa tulehdus ja lihakset paisuneet, laittoi reseptinä 600mg buranaa ohjeena syödä 3 tai 4 päivässä. Plus sirdaludeja, mutta niitä oli jo ennestään kotona. Lisäksi sain ensiavun hoitsulta kipupiikit kankkuihin. Pitää muuten sanoa, että jos semmoisia joudutte joskus ottamaan, niin ehdottomasti suosittelen makuuasentoa, en tuntenut pistoja ollenkaan, verrattuna seisoma-asentoon. (ei oteta lukuun sitä että se toinen tökötti jota piikitettiin oli taas niin voimakasta että kirveli niin maan prkeleesti..) Sain myös saikkua loppuviikon. :(
Nyt olen sitten vain maannut kotona ja napsinut pillereitä. Pikkuhiljaa alkaa hellittää ja nytkin pystyn jo istumaan koneella suht pitkään, mitä en edes perjantaina vielä pystynyt tekemään. Toivon että pystyn olemaan koulussa ensiviikolla normaalisti!

Loppuviikolla olisi keskiviikkona hiukan jo tuotesuunnittelua kankaanpainantaa koskien, mutta torstai ja perjantai olivat "ei oppimispäiviä", joten en onneksi ole vielä menettänyt opetuksesta mitään. Torstaina olisi ollut tutoropiskelijoiden järjestämä päivä, varmaan jotain "kiduta ekaluokkalaisia" -juttuja :D Perjantaina oli kai kaikkien tekstiilioppilaiden päivä, jolloin ainakin alkuviikon suunnitelmien mukaan oltaisiin tehty betonista kippoja ja tuikkukuppeja jne. Sen missaaminen harmittaa. :(

Lauantaina käytiin matkahuollossa hommamaassa mulle kelan tukema seutulippu. Aika nice, kun ilman sitä mun koulumatkat olisi kuukaudessa jotain 400e, siis ilman mitään seutulippua yms, ja normisti seutulippukin on 85e ja nyt sain sen jollain 45 eurolla! Säästöä, omg!
Samalla reissulla haettiin melkein viidelläkymmenellä eurolla matskua opiskelua varten, kartonkiveitsi, metallinen viivain, peitevärit, vahaliituja yms. Tsiis, kaikkea sitä tarttee. En ymmärrä mihin mun tussit on hävinneet, muistaakseni sellaiset ostin valintapäiväksi, nyt niitä ei ole missään. Pitää hommata.
Olen käynyt läpi kaikkia paperi- ja kangasvarastoja ja leikellyt lehtiä. Tarvitaan paljon kaikenlaisia papereita sun muita. Huh.
Pitää hommata koulusta lokerikko, ettei tarvi kaikkia roinia kanniskella koko ajan ees taas.

Nyt pitäisi miettiä huomiseksi tuotesuunnittelun tunnille teema, ajattelin metsän eläimiä. Niistä kai sitten aloitetaan kankaanpainanta, jos oikein olen ymmärtänyt. Millä ihmeellä meikäkin piirtelee jotain pupuja, oravia, pöllöjä tai mitään... lol. No, tulostan paljon malleja niin voin sitten koettaa kopioida niistä. Pitäisi tehdä mind mappeja ja kuvakollaaseja ja argh :D Onneksi on tämä ehtoo aikaa, viime hetkellä tulee aina parhaat ideat :D

"1. Pohdi valitsemaasi teemaa laajalti, mitä siihen liittyy ja mikä sinua kiinnostaa. (Millainen värimaailma, tunnelma, yksityiskohdat, pinnat, kuviot, eri kulmista katsottuna...)
-kokoa ajatuksistasi mind map tai kirjoita ajatuksesi paperille.
2. Kokoa teemaasi liittyen ideakartta (kuvakollaasi). Leikkaa kuvia lehdistä, valokuvaa, piirrä, maalaa... Kokoa
kuvat A3-arkille. "

Ei kun hommiin sitten vaan! Ja nyt kaikki peukku pystyyn että selkä ei temppuile enää ainakaan noin pahasti!

Maanantain kuvakollaasin yksi kuva :D

3 kommenttia:

  1. Onneksi niitä koulukuvia ei tosiaan tarvi esitellä missään. Eikä niitä tartte ees ottaa, kauheeta rahastustahan se vaan onkin. Paitsi siis jos johonkin opiskelijakorttiin tarttee, mutta ei muuten.

    Tosi kurjaa että selkä äityi noin pahaksi :(. Toivottavasti jatkossa sujuu paremmin. Toivottavasti teillä on sellainen vaihteleva työympäristö tai ainakin ymmärtävät opet, että voit sitten seistä välillä jos istuminen tekee pahaa. Ei se seisominenkaan ehkä herkkua ole, mutta asennon vaihtelu varmaan tekee hyvää.

    Mää olin just tänään kaverilla kankaita painamassa! Ja niihin tuli pöllöjä! Teillä on siellä ehkä hieman ammattimaisempi meininki, me lähinnä sotkettiin... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo koulukuvat on ilmasia, kun oma ope ottaa ja tekee kuvat. Edes jotain positiivista. :D
      Nyt on edessä uusi luokkakuva, kun porukka on kasvanut jo kolmella ja huomenna toisella kolmella lisää... iiks :D

      Opettajat on kyllä tosi ymmärtäväisiä olleet, selkä oli tänäänkin vähän eripurainen, mutta kestin koko päivän. Buranat oli mukana :D Opettajien mielestä on ihan ok jos haluan pompata seisomaan tai jumpata kesken tunnin :D

      Iih, ihanaa, laita kuvia! Mullakin on yllätys yllätys pöllö ideassa mukana. En kyllä tiedä ammattimaisuudesta, kun vasta aloitellaan hommaa ;D

      Poista
    2. Ilmaisia koulukuvia O_o. Hieno homma! Omista pöllöistä en voi laittaa vielä pitkään aikaan kuvaa (blogiin), ne kun menevät joululahjoiksi. Hys hys siis vielä muutamia kuukausia ;D.

      Poista